Sökmotoroptimering Stockholm

Sokmotoroptimering.nu drivs av saturno.ab
Vi tar dig till toppen med exklusiva metoder
Kontakta oss - klicka här
Sökmotoroptimering stockholm

Vikten av inlänkar

Sökmotorerna ser länkar som pekar till din sajt som röster för att den är intressant och viktig. För att komma bra i sökresultaten är det därför viktigt att ha bra och relaterade inlänkar.

Gästblogg: RPGStash mot toppen – Del 1

2013-03-19 06:18

Inledning

Mitt namn är Arvid Erikssson och jag kommer att gästblogga här på sokmotoroptimering.nu framöver. David och jag har tidigare drivit webbshoppen RPGStash.com tillsammans. Numera är det dock bara jag som står vid rodret medan David flyter runt i konsulternas värld.

Mitt projekt är alltså att få RPGStash.com att ranka på ett fåtal bra sökord och jag kommer här att blogga om det hela. Det är vid alla tillfällen och tidpunkter mitt personliga perspektiv som framförs.

På RPGStash kan man köpa tjänster, föremål och valuta i MMORPGs och Action RPGs såsom Runescape och Diablo 3. Man kan även köpa billiga spelnycklar på Steam och Origin.

Det är en väldigt konkurrensutsatt branch med pressade priser och spammande kineser. Man kan fråga sig varför jag ens försöker. Sanningen är den att jag inte är så långt borta från ett genombrott. Jag ligger på förstasidan på många sökord och ser resultat i form av köp och skapliga marginaler. Jag vet att jag är nära. Det är därför jag fortsätter. Jag har också fördelen att ha en 9 år gammal webbplats som fokuserat på den här branchen sedan starten.

Sökord, landningssida och placering

Fokus ligger på följande tre sökord:
  • buy runescape gold
  • buy runescape items
  • old school runescape gold
Den huvudsakliga landningssidan för sökorden är www.rpgstash.com/runescape/ men även www.rpgstash.com/runescape/old-school-gold är med i spelet. Visst, det är inte optimalt att försöka ranka på undersidor men det är en multishop och startdomänen handlar mer om att navigera mellan våra butiker. Jag kommer dock att lägga till mer innehåll även där inom kort.

Det första steget är att ta reda på hur jag faktiskt placerar mig på dessa sökord på google. Eftersom google individanpassar sökresultaten så har jag valt att kolla med flera olika metoder:

  • Google webmaster tools
  • Rank Checker plugin för Firefox
  • Virtual machine och IP från USA, Nya Zeeland och Sverige

Data

Sökresultaten nedan är från den 18:e mars 2013. Datan i Webmaster Tools är insamlad mellan 22 februari och 17 mars.

buy runescape goldbuy runescape itemsold school runescape gold
Webmaster Tools455,39,4
Rank Checker google.com1138
USA google.com-49
Sverige google.se958
NZ google.co.nz2746
NZ google.com6656

Analys

Jag antar att rank checker levererar ett snitt från sökningar i olika länder. Det förbryllar mig dock en smula att jag rankar så dåligt på "buy runescape gold" på google.com i USA. Det är ju ett mer konkurrensutsatt sökord utan tvekan men eftersom jag får bra med trafik och klick från vissa europeiska länder såsom Nederländerna så misstänker jag att det har en hel del att göra med vars webbplatsen är hostad och hur snabb den är för besökaren. Jag har ju tyvärr en ganska långsam webbplats baserad på prestashop helt utan css sprites med mera och därtill är den hostad i Nederländerna. Gzip hjälper lite men inte så mycket. Problemet är främst att det är så många requests som måste göras av browsern.

Det skulle nog vara bra med server i USA men då blir det DMCA och hela köret vilket inte är ett alternativ. Det blir nog att kika på Content Delivery Network istället.

För den som undrar så testade jag även med olika browsers för att säkerställa att google uppför sig likvärdigt vilket det naturligtvis gör. Så länge man inte är inloggad med sitt google-konto och så länge man inte har någon relaterad besökshistorik i sin browser så är sökresultaten alltid demsamma oavsett browser. Det finns ett undantag dock och det är om ens browserspråk skiljer sig från googles. Tex ger en svensk Chrome annorlunda sökresultat än en engelsk chrome på google.com och google.co.nz som båda är engelskspråkiga. På google.se spelar det dock ingen roll vad browsern har för språk. Sökresultatet blir alltid detsamma.

I nästa blogginlägg så presenterar jag mitt motstånd som står mellan mig och förstaplatsen. Tills dess: ha det gott!

/Arvid

   

kommentarer (0)
Personuppgifter:
  Endast namn. EJ sökterm.
Gravatarer kan tillämpas.
  Din personliga sajt/blog. EJ din senaste MFA/landningssida.
kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
=)=D=(XD:dizzy:T_T:blush:^_^=_=-_-:pout::angry:
=Oo_O:snicker::eyebrow::sigh::sick::whisper::whistle::nuu::gah::flame::cool:
:shy::kawaii::notfunny::snooty::uhh:X_XXB:talkbiz::grr::onoes::psychotic::scared:
:evil::nomnom::zombie::want::drunk::love::meow::music:
Kommentarer i stil med "Bra post!" tillåts inte. Detta för att kunna framhäva kommentarer som faktiskt tillför något.
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
Min kommentar säger inte bara "bra post!":
Senast uppdaterad ( 2013-03-20 15:54 )
 

Copyright © 2010-2015 RWE Inc. SEO i Stockholm via Saturno.AB.