Sökmotoroptimering Stockholm

Sokmotoroptimering.nu drivs av saturno.ab
Vi tar dig till toppen med exklusiva metoder
Kontakta oss - klicka här
Sökmotoroptimering stockholm

Ordlista

«Tillbaka till index - Här förklaras olika termer som är viktiga inom sökmotoroptimering och seo. Nya ord läggs till kontinuerligt - Wikipedia-stajle.

Spam, Spammad, Jajjad

Spam är oftast skräp-post. E-post som försöker göra reklam för en massa skumma saker men som nuförtiden oftast automatiskt sorteras bort av ett spam-filter. Vad gäller sökmotoroptimering så handlar det om oönskade och orelaterade reklammedelanden på en blogg, forum, bullentin eller annan webbplats. Dessa poster användes urssprungligen för att få besökare men används numera minst lika ofta för att skapa länkar i syfte att sökmotorerna ska se dem och uppfatta dem som genuina länkar. De flesta bloggmottorerna använder sig (förgäves) av nofollow för att minska spammets effekter. Andra metoder att spamma är att skapa så kallade spam-bloggar, splogs.

Det svenska sökmotoroptimeringsföretaget Jajja gjorde sig under 2007 kända för att manuellt gå in och skriva nonsenskommentarer som länkade till någon av deras hundratals länkkataloger eller låtsassökmotorer. Fenomened började senare kallas att bli jajjad. Att bli jajjad är alltså en svensk synonym på att bli spammad.

Senast uppdaterad ( 2010-07-18 18:36 )
 

Copyright © 2010-2015 RWE Inc. SEO i Stockholm via Saturno.AB.