Sökmotoroptimering Stockholm

Sokmotoroptimering.nu drivs av saturno.ab
Vi tar dig till toppen med exklusiva metoder
Kontakta oss - klicka här
Sökmotoroptimering stockholm

On Page - Sökmotoroptimering av den egna webbplatsen

Här förklaras vad man måste tänka på för att sökmotorer ska kunna hitta, läsa och tolka din webbplats på ett så bra sätt som möjligt. En grundförutsättning för lyckad och och långsiktig sökmotoroptimering är att sökmotorerna kan se vad din sida handlar om. 

On Page - En guide för On Page SEO

Med on page menas den del av sökmotoroptimering som görs på din egen sida eller sajt. Det brukar vara det första steget i sökmotoroptimering och är oftast det snabbaste och lättaste sättet att få sökmotorerna att se vad din sida eller sajt handlar om.

Problemet med det här ämnet är att det finns så många saker att tänka på och den sammanlagda mängden information som finns om ämnet är enorm. Den här on page-guiden försöker ta upp de viktigaste punkterna utan att gå in alltför mycket på varför.
 • Välj dina söktermer och bestäm vilken som är din huvudsakliga sökterm. (keyword)

  Här gäller det att välja en populär term som folk faktiskt söker efter. Du kan använda Google AdWords Keyword tool till att hitta sökningar som är relaterade till just din sida handlar om. Glöm inte att kryssa i rutan så att verktyget bara visar statistik för exakta träffar, annars rapporterar verktyget mycket högre sökvolymer än vad som faktiskt görs.
 • Använd den huvudsakliga söktermen ofta på hela din sajt

  Ta som vana att använda den söktermen ofta när du publicerar relevant innehåll. Om man undersöker sin domän via Googles verktyg för webbplatsansvariga så kan man se att Google rapporterar bland annat vilka ord som förekommer oftast på sajten. Dina huvudsakliga söktermer bör finnas med bland de vanligaste förekommande orden.
 • Döp hela din sajt till samma sak som din primära sökfras

  Försök göra din sajt till den mer eller mindre officiella sajten om den exakta sökfrasen. Om du t.ex. säljer stolar så döp den till just stolar snarare än företagsnamn, ordlek eller slogan.
 • Optimera framsidan för din huvudsakliga sökfras

  Google och andra sökmotorer brukar nästan alltid värdera framsidan på en sajt högst. Detta eftersom framsidan har flest inlänkar, både externa och interna, och därmed får mer trust. Optimera därför denna för den viktigaste söktermen och inget annat. Detta är generellt det klart snabbaste och enklaste sättet att komma bra i sökmotorresultaten.
 • Nöj dig med en eller få sökfraser per sida du optimerar

  Om du absolut vill optimera en sida mot fler sökfraser så se till att de är få och korta, och tumma inte på exponeringen av den huvudsakliga sökfrasen. Detta gäller även framsidan där din primära sökfras bör gälla i första hand.
 • Placera sökfrasen i de viktigaste elementen på sidan

  Den sida som du vill ska ranka bra på en särskild sökterm behöver inte bara nämna sökfrasen i brödtexten. Sidan bör även ha söktermen placerad i titeln, rubriker och andra element i html-koden enligt nedan.
  Först de tre viktigaste:
  Page Title
  Exempel: <title>Sökfras här</title>
  Titeln visas som länktext i sökresultaten och Google fäster stor vikt vid det som nämns i den. Det är viktigt att titeln innehåller sökfrasen både för att Google skriver ut ord från söktermer i fetstil och för att det är en stark indikation på vad sidan faktiskt handlar om. Titeln bör även vara formulerad så att den lockar till sig besökare som klickar. Om titeln är längre än 72 tecken klipper google av den och det ser inte bra ut i sökresultaten.

  Description (META Tag)
  Exempel: <meta name="description" content="Sökfras och sammanfattning av sidans innehåll" />
  Detta bör vara en enkel sammanfattning av sidans innehåll som både innehåller söktermen och som lockar besökare till att klicka din länk i sökresultaten. Texten bör vara så nära som möjligt, men inte längre än 155 tecken. En längre text klipps av av Google. Man kan även lägga in sökfrasen i <meta name="keywords" content="sökfras" /> men Google låter inte detta påverka sökresultaten.

  Domännamn / filnamn
  Exempel: www.sökfras.se eller www.domän.se/sökfras.htm
  Domännamnet är kanske den enskilt starkaste faktorn när det gäller att ranka bra på en enskild term. Domännamnet är ofta svårt att byta eller så är det perfekta domännamnet redan taget, men om det är en undersida du optimerar så kan du se till att anväbda sökfrasen som fil eller katalognamn.
  Övriga element:
  Rubriker
  Exempel: <h1>Sökfras</h1>, <h2>Sökfras</h2>, <h3>Sökfras</h3>
  Bör innehålla sökfrasen och så lite annat onödigt som möjligt.

  Fetstil och kursiv
  Exempel: <strong>Sökfras</strong>, <i>Sökfras</i>
  En sökfras som nämns i brödtexten kan skrivas i fetstil för att ytterligare visa vad texten handlar om.

  Image Alt Text
  Exempel: <img src="/sökfras.jpg" alt="Sökfras">
  Bilder är ofta bra, inte minst för att ge besökarna en behagligare sida att läsa. Bilder kan även ge trafik via Google bildsök och kan även stärka sidans relevans.
 • Interna länkar

  Se till att det finns sökmotorvänliga länkar från en eller flera sidor på din sajt som länkar till de sidor du vill ska synas i Googles sökresultat. Dessa länkar kan vara placerade i en meny, i brödtext på andra sidor, eller båda av de tidigare nämnda.
Senast uppdaterad ( 2010-12-09 01:46 )
 

Copyright © 2010-2015 RWE Inc. SEO i Stockholm via Saturno.AB.